Heb ik nog wel zakelijke telefonie na 1 september? Het controleren waard!

Volgens rapporten van ACM, hebben zo’n 50.000 bedrijven nog steeds een ISDN-aansluiting. Maakt u daar als bedrijf nog gebruik van? Dan zal u opzoek moeten naar een alternatief.

Hoe komt u erachter dat u ISDN heeft? En welke alternatieven zijn er? Aan de hand van dit stappenplan leggen we het u uit, zodat u ruim voordat de dienstverlening stopt een goede keuze kunt maken voor een nieuwe oplossing.  

 1. Controleer of u nog gebruik maakt van ISDN!

U kunt op de factuur van uw provider nagaan of u betaalt voor ISDN en dus gebruik maakt van deze dienstverlening. Bij twijfel raden wij u aan om contact op te nemen met uw provider en te vragen of u nog gebruik maakt van een ISDN-aansluiting. Mocht u er niet uitkomen met uw huidige provider, dan kunnen wij u daar altijd nog mee helpen.

 1. Waar dien ik rekening mee te houden voordat ISDN stopt?

U zult een alternatief voor zakelijke telefonie moeten kiezen en uw huidige abonnement moeten opzeggen. Wanneer u dit als bedrijf niet heeft geregeld voor 1 september, ligt naast uw zakelijke telefonie wellicht straks ook uw PIN apparaat, alarm of zelfs de lift eruit.

Wanneer u net als veel andere bedrijven gebruik maakt van een PIN oplossing en/of alarm via ISDN? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de navolgende zaken.

 • Gebruikt u een PIN-oplossing via ISDN2 (of analoog via CCV/ Equens)
  Laat alvorens u opzegt, uw PIN overzetten op mobiel pinnen of PIN over IP. Neem hiervoor contact op met uw PIN-provider. Dit valt in de nieuwe situatie niet meer onder uw telefonie.
 • Gebruikt u een alarm via ISDN2 of een analoge verbinding
  Ook uw alarm zal overgezet moeten worden naar IP. Laat dit alvorens u opzegt, overzetten op IP. Neem hiervoor contact op met uw alarminstallateur. Dit valt in de nieuwe situatie niet meer onder uw telefonie.

voizXL als alternatief.

voizXL biedt al 10 jaar lang een alternatief voor ISDN, namelijk een 100% hosted VoIP omgeving. Een oplossing die u als organisatie zowel een hoop functionaliteiten als mogelijkheden kan bieden. In de onderstaande uiteenzetting treft u een aantal voordelen van onze oplossing ten opzichte van ISDN;

 • Geen investeringen in een centrale en daarmee ook geen onderhouds- en updatekosten;
 • 100% hosted VoIP is niet aan een locatie gebonden: u bent met deze oplossing overal bereikbaar.
 • Zeer lage gesprekskosten.
 • Volledig schaalbaar en flexibel, het betreft immers een maatoplossing.
 • Tal van functionaliteiten, middels dit platform kunt u gebruik maken van alle features die het platform standaard faciliteert.
 • Hoge mate van zekerheid, bij een lokale storing bent u middels onze hosted oplossing altijd bereikbaar.
 • voizXL biedt een uitgebreid servicepakket, 24/7 dagen kunt u onze technische dienst benaderen (buiten werktijden uitsluitend voor spoedgevallen).
 • 100% hosted VoIP zorgt ervoor dat uw analoge lijnen en ISDN-pakketten overbodig worden. Naast dat het goedkoper is per maand ruimt het ook uw patchkast en serverruimte op. Onze lijnen bevinden zich immers in de cloud en niet meer fysiek bij u op locatie.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten via 0346-744744 of vraag hier vrijblijvend een offerte aan.